Cookies - Deze website gebruikt cookies & Privacyverklaring

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), lees daarom ook onze Privacy verklaring

Cookie uitleg
Deze website maakt alleen gebruik van functionele en analytische cookies.
Met cookies van derden, zoals in (zie) youtube filmpjes, kunnen gepersonaliseerde advertenties worden getoond.
Op onze website zijn (zie) social media buttons opgenomen om webpagina's te kunnen promoten ("liken") of delen ("tweeten").
Meer weten, lees dan verder over de cookiewetgeving en bij de diversen onderwerpen.

Wij willen je bij deze informeren over cookies en hoe je cookies kunt uitschakelen, weigeren of verwijderen.

Cookie wetgeving
Mag een website ongevraagd cookies plaatsen?
Ja
Websites moeten bezoekers toestemming vragen voor plaatsing van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites na uw bezoek plaatsen op uw computer, mobiele telefoon of tablet. De cookiewet maakt een uitzondering voor cookies die niet privacygevoelig zijn. Bijvoorbeeld voor cookies die bezoekersaantallen bijhouden.

Niet voor alle cookies is dus toestemming nodig
Voor cookies die geen of weinig inbreuk op de privacy maken, is geen toestemming van de bezoeker nodig. Dit zijn vaak cookies die een website beter laten werken. Het gaat bijvoorbeeld om:

Analytische cookies Geen toestemming vereist
Websites gebruiken analytische cookies om bijvoorbeeld bezoekersstatistieken bij te houden. Zo krijgen zij beter inzicht in het functioneren van de website. Analytische cookies hebben nauwelijks gevolgen voor de privacy.

Functionele cookies Geen toestemming vereist
Functionele cookies zijn nodig om een dienst of webshop te laten functioneren. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die bijhouden wat er in een winkelwagentje zit.

Niet-gepersonaliseerde advertenties    Geen toestemming vereist, zie bij Adwords

Tracking cookies in gepersonaliseerde advertenties: altijd toestemming vereist
Websites moeten altijd uw toestemming vragen om cookies te plaatsen die inbreuk maken op uw privacy. Vaak gaat het dan om ‘tracking’ cookies. Deze cookies houden individueel surfgedrag bij en stellen profielen op om bijvoorbeeld gerichte advertenties mogelijk te maken.

Verwerking persoonsgegevens bij plaatsing cookies
Websites kunnen bij de plaatsing van cookies ook persoonsgegevens verwerken. Uw bank doet dat bijvoorbeeld. Bij deze cookies is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Cookies algemeen
Om je meer service te bieden bij het bezoeken van websites maken de meeste sites gebruik van cookies. Dat zijn handige technieken die informatie verzamelen en gebruiken. Websites worden daardoor makkelijker in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd kan blijven op een website of dat je voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. Daarnaast houden ze bij het online winkelen je digitale winkelwagentje bij. Ook kunnen websitehouders dankzij cookies zien hoe vaak hun sites – en welke pagina‘s – door bezoekers worden bekeken.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookies van social media buttons
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina's te kunnen promoten ("liken") of delen ("tweeten") op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Deze cookies werken alleen als u erop klikt en u een google, facebook, twitter, enz. account dan heeft, u heeft zich dan waarschijnlijk al akkoord verklaard met hun privacy beleid.
Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+ stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Google AdWords
Wij maken GEEN gebruik van het online reclameprogramma "Google AdWords"
Niet-gepersonaliseerde advertenties zijn advertenties die niet zijn gebaseerd op eerder gedrag van gebruikers. Deze advertenties worden getarget met behulp van contextuele informatie, waaronder ruwe geografische targeting (bijvoorbeeld op plaatsniveau) voor de huidige locatie, de huidige zoektermen en de content van de huidige site of app. Google staat geen enkele vorm van gepersonaliseerde targeting toe, waaronder demografische targeting en targeting op gebruikerslijst.

Hoewel voor niet-gepersonaliseerde advertenties geen cookies of mobiele advertentie-ID's worden gebruikt voor advertentietargeting, worden cookies en mobiele advertentie-ID's wel gebruikt voor frequentielimieten, voor verzamelde advertentierapportage, en om bedrog en misbruik te bestrijden.
Daarom moet u toestemming verkrijgen om voor die doeleinden cookies of mobiele advertentie-ID's te gebruiken indien dit wettelijk is vereist, overeenkomstig de e-privacyrichtlijn die van kracht is in bepaalde landen in de Europese Economische Ruimte.

Wanneer u op een advertentie van Google klikt, wordt een Cookie op uw computer geplaatst. Deze Cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonlijke gegevens en dienen daardoor niet voor persoonlijke identificatie.
Wanneer u bepaalde pagina's van onze website bezoeken en de Cookie nog niet verlopen is, kunnen Google en wij zien dat u op de advertentie geklikt heeft en naar deze site gebracht werd.
Elke kant van Google AdWords krijgt een andere Cookie. Op die manier is het onmogelijk dat Cookies via de websites van AdWords klanten gevolgd kunnen worden.
De informatie, die met behulp van de Conversion Cookie verzameld wordt, wordt gebruikt voor de Conversion statistieken voor AdWords klanten die voor deze Conversion Tracking gekozen hebben. Hierdoor komen klanten het totale aantal gebruikers te weten dat op hun advertentie klikt heeft en die verder geleid werden naar een pagina die voorzien was van een Conversion Tracking Tag. Er wordt echter geen informatie meegedeeld waardoor de gebruiker geïdentificeerd kan worden.
Wanneer u niet aan Tracking deel wil nemen, kan u dit gebruik weigeren, indien u de installatie van Cookies door een overeenkomstige instelling op uw browser verhindert (mogelijkheid tot deactiveren). In dat geval wordt u niet opgenomen in de Conversion Tracking statistieken.

Meer informatie en de privacyverklaring van Google vindt u onder: https://policies.google.com/privacy?hl=nl

Indien u een Google account heeft kunt u uw voorkeuren kenbaar maken en of uitzetten op https://adssettings.google.com/authenticated?hl=nl
Daar heeft u dus een Google account voor nodig, kortom, wellicht is het makkelijker de cookies uit te zetten via uw browser. Het uitzetten, beheren of weigeren van cookies kan ook via uw browser, zie iets verderop.

Meer informatie en de privacyverklaring van Google vindt u onder: https://policies.google.com/privacy?hl=nl 
Meer informatie en de privacy van Google partners vindt u onder: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=nl

Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden.
Wij raden je aan om de privacy verklaringen van deze sites te lezen alvorens van deze sites gebruik te maken.

YouTube cookies
Youtube biedt de mogelijkheid om video's te embedden op websites. Hierbij worden meestal cookies geplaatst. Aan de hand van deze cookies kan Youtube jou als bezoeker identificeren.
Verder maken sommige cookies het mogelijk om je surfgedrag te volgen. Zo kunnen sites en adverteerders iets over je voorkeuren te weten komen waardoor ze relevantere advertenties kunnen laten zien. Advertenties zijn in de meeste gevallen noodzakelijk om een website te bekostigen. Dankzij cookies worden advertenties zoveel mogelijk aangepast aan je eigen interesses. Cookies worden opgeslagen op je computer en je kunt ze op elk gewenst moment verwijderen. Dat gaat heel eenvoudig. Klik op één van de onderstaande browsers om direct naar de handleiding van jouw browser te gaan. Bedenk wel dat je na het verwijderen van cookies op sommige websites opnieuw je voorkeuren zal moeten instellen of opnieuw moet inloggen.

Cookies en sitegegevens beheren met de onderstaande browsers:

Belangrijk om te weten: Het gebruik van cookies is veilig. E-mail en telemarketing acties zijn niet het gevolg van cookies. Cookies slaan namelijk je e-mailadres of telefoonnummer niet op, noch wordt er met behulp van cookies een tot een persoon herleidbaar profiel opgebouwd.

  • Handig is ook dat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen tijdens een bezoek aan je favoriete forum.
  • Je precies kan zien wat je al wel of niet gelezen hebt.
  • Met behulp van cookies onthoudt de website je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voorkomen van advertenties op websites (algemene info)
Je kunt in veel internetbrowsers ook kiezen voor Inprivate surfen, nieuw privé venster openen, dan worden advertenties en meer dingen geblokt, en bij afsluiten alle cookies gewist.
Verder kun je een addblokker installeren om reclames te blokkeren.

Meer info over cookies - ConsuWijzer.nl

 

Terug naar boven - naar Privagyverklaring - Naar Forum

Voorwoord privacy
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. In het kader van de nieuwe wetgeving is nu bijna iedere website waar je een formulier kunt invullen of waar je je aan kunt melden verplicht een privacyverklaring te plaatsen. Omdat wij een brave motorbende zijn zonder crimineel oogmerk en ons bijna altijd aan de wet houden doen we natuurlijk weer braaf mee.
Er is niet zo veel veranderd alleen staat alles nu volgens de wet in deze privacy verklaring.

Privacyverklaring Toerrijders.nl 
Toerrijders.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens: Indien u na het lezen van onze verklaring nog vragen heeft kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken
Alleen wanneer je een account aanmaakt, verwerkt Toerrijders, indien daar al sprake van is persoonsgegevens. In veel gevallen beschikken wij niet over persoonsgegevens van leden daar namen vaak verzonnen zijn en e-mail adressen niet te herleiden zijn.
In een account is alleen de gebruikersnaam (alias) zichtbaar, men kan er zelf voor kiezen meer gegevens beschikbaar te stellen (maar dan nog alleen zichtbaar voor leden), je kunt eventueel linken via social media buttons, je linkt dan naar je eigen social media account met daarbij behorende voorwaarden.
Wij willen benadrukken dat je e-mail adres niet openbaar weergegeven wordt op website of forum, zelfs niet voor andere leden (m.u.v. de beheerders), ook onderling verkeer via PM (persoonlijke berichten) is anoniem mits men deze gegevens zelf in de berichten plaatst.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken;
- Naam en/of gebruikersnaam
- Geslacht
- Geboortedatum
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- IP-adres
- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
- Internetbrowser en apparaat type
- Social media buttons en de links daarin

Al deze gegevens worden alleen in de beveiligde database op de beveiligde server opgeslagen, ook kopieën hiervan staan in de beveiligde omgeving.

Over foto's, film en privacy
Door deelname aan een rit of evenement van Toerrijders.nl, als lid of introducé gaat u er mee akkoord dat er foto- en/of videomateriaal wordt gemaakt wat mogelijk openbaar gedeeld wordt op de website, het web of andere social media.
U kunt deze toestemming altijd weer intrekken en een verzoek tot verwijdering indienen, geef hierbij duidelijk aan waar het beeldmateriaal weergegeven wordt.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Toerrijders verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw donatie
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Om goederen en diensten bij je af te leveren
- Toerrijders verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn.


Geautomatiseerde besluitvorming
Toerrijders neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Toerrijders) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Toerrijders bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Indien het facturen betreft geldt een wettelijke bewaarplicht van 7 jaar, het gaat hier dan bijvoorbeeld om je;
- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres

Delen van persoonsgegevens met derden
Toerrijders verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Toerrijders gebruikt technische, functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.
Deze cookies zorgen ervoor dat website en forum naar behoren kunnen functioneren, dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden en leden de forum statistieken kunnen inzien.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
Onze website werkt niet zonder cookies maar:
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Maar nogmaals onze website werkt niet zonder cookies, bij bezwaar, blijf weg, word dan geen lid.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Het grootste deel van je account gegevens kun je zelf aanvullen, wijzigen of verwijderen.
Uitzonderingen zijn; wijzigen gebruikersnaam (dien verzoek in bij beheerder), account verwijderen (dien verzoek in bij beheerder) of berichten verwijderen (dien verzoek in bij beheerder), de inhoud kun je wel zelf aanpassen of verwijderen.

Je hebt als lid het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Toerrijders en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen*.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. *
* Gebruik als afzender het e-adres van je account.
Bij andere afzender: Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Toerrijders wil je er tevens op wijzen dat je als lid de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Inhoud van uw berichten op het forum. Rechten maar ook eigen verantwoording
U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van uw berichten en dient deze inhoud zelf te verwijderen indien niet langer gewenst zoals bij beëindiging account.
Houdt hier rekening mee wanneer uw account wordt beëindigd.
U kunt u account zelf opzeggen maar uw account kan ook vervallen door langdurige inactiviteit.
Bij beëindiging van uw account worden uw persoonsgegevens uit de account verwijderd maar niet uw berichten of reacties op berichten bij anderen, deze blijven zichtbaar onder de gebruikersnaam.
Op verzoek kan de gebruikersnaam vooraf gewijzigd worden, achteraf is niet mogelijk.
Als lid ga je akkoord met onze huisregels/voorwaarden.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Toerrijders neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze leden administrator of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daar wij alleen gegevens opslaan van leden kunnen alleen leden contact opnemen!

Terug naar boven - terug naar Privagyverklaring - Naar Forum

Laatste wijziging: 25-05-2018